RSS
 

Familia – model în educația tinerilor

04 Mar

Sâmbătă, 29 februarie 2020, s-a desfășurat la Cercul Militar Brăila evenimentul cultural-artistic și filantropic intitulat: ”Familia – model în educația tinerilor”. Activitatea se înscrie în seria de manifestări dedicate Anului 2020 pe care Patriarhia Română l-a intitulat ”Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor”. Au participat copiii de la Asociația ”S.O.S. Autism” Brăila, coordonată de Adriana Ene, copiii cu C.E.S. din Proiectul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” – ”Colorăm viața”, coordonat de bibliotecara Camelia Aurelia Cherciu și copiii de la Asociația ”Down Brăila Botez Vlad Sergiu”, reprezentată de Ștefania Botez.

Spectacolul a reunit numeroase momente artistice, care au evidențiat rolul familiei în viața și educarea copiilor, cultivarea de către Biserică și părinți a virtuților creștine. Copiii din grupa de cateheză a parohiei ”Sfinții Arhangheli” din Brăila, au realizat sub îndrumarea preotului paroh Țugui Victor un miniproiect intitulat: ”Iată eu si pruncii pe care mi i-a dat Dumnezeu! Iisus Hristos – lumina dragostei în familie”. Participanții au vizionat o expoziție pe tema familiei, alături de creațiile handmade ale copiilor: felicitări de primăvară, mărțișoare, machete cu ”familii” din linguri decorate și lână, precum și o machetă reprezentând o gospodărie țărănească.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Băncilă” Brăila, participanți la Proiectul educațional județean ”Artă, cultură și umanitate în tradițiile românești” au pregătit câteva scenete legate de educația copiilor în familie, iar copiii din Ansamblul Folcloric „Românașii” au susținut un program de cântece populare românești.

Invitați de onoare au fost membrii familiei Matei, pe care biserica i-a sprijinit deoarece au trecut printr-o grea încercare. A fost pregătită și o surpriză pentru două familii minunate, cărora li s-au oferit pe lângă Diplome de Recunoștință, flori și tort. La finalul întâlnirii, dansul popular i-a reunit în bucuria sa pe toți copiii și părinții prezenți, apoi fiecare și-a ales un dar din expoziția de primăvară, iar doritorii au făcut donații pentru sprijinirea familiei Matei.

Camelia Aurelia Cherciu

 
 

Tags:

Leave a Reply