RSS
 

Festivalul Poeților din Balcani, România – Turcia, ediția a X-a

21 Sep

Consiliul Județean Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est vă invită în perioada 23-24 septembrie 2016 la Festivalul Poeților din Balcani, România – Turcia, ediția a X-a.

Proiectul cultural Festivalul Poeţilor din Balcani s-a întins pe durata unui deceniu, debutând cu prima ediţie în 2007. Scopul manifestării este de a iniţia un dialog intercultural între literaturile balcanice, invitând în fiecare an reprezentanţi ai ţărilor din regiune pentru a-şi promova cultura şi creaţiile literare.

Festivalul se desfășoară la Sala „Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati”, deschiderea fiind vineri, 23 septembrie, începând cu orele 17.00. Manifestarea este moderată de Dragoş Adrian NEAGU, directorul instituției gazdă. Alături de oaspeţii turci Firdevs BUYUYKATES și Hasan OZTURK participă poeți din țară și de la cenaclurile brăilene. Pe parcursul celor două zile vor avea loc lansări de carte, recitaluri de poezie, momente muzicale, dezbateri cu referiri speciale la literatura contemporană română şi turcă.

În cadrul evenimentului se vor acorda următoarele premii: Premiul Balcanica pentru Poezie românească, Premiul Balcanica pentru Poezie turcă, Premiul Opera Omnia, Premiul pentru traducere în limba română a poeziei din Turcia şi Premiul Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură.

afis-festivalLaura Caplea,

bibliotecar

 

Leave a Reply