RSS
 

File de istorie locală – SOCIETATEA „CARPAȚII” – SECȚIUNEA II BRĂILA

02 Feb

Documente de arhivă în colecțiile Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila

În momentul în care se decide lichidarea Societății „Carpații” secțiunea II Brăila, comisia instituită pentru aceasta decide să întrebuințeze fondul deținut de aceasta în scop filantropic, în special ca „ajutor pentru scopuri culturale”.

Comisia a dat curs și cererilor din partea studenților, elevilor, părinților aflați în dificultatea de a-și trimite copiii la școală din lipsa banilor, care solicitau sprijin financiar pentru studii.

De asemenea, au primit ajutor în bani școli, în special din Transilvania, asociații culturale, gazete, alte instituții culturale. Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila deține documente din care reies donațiile făcute de această Societate atât în Brăila, cât și în Brașov, Zărnești și Sibiu.

Amănunte despre fiecare donație în parte și chiar scrisorile de mulțumire primite de Societatea „Carpații” pentru aceasta, despre perioada de constituire și activitățile desfășurate aflați dintr-un material complex prezentat în două părți în revista bibliotecii, Ex Libris, nr. 13/2020 și 14/2020, chiar de către Angela CHIRIAC, șef serviciu Dezvoltarea Colecțiilor și Catalogarea Documentelor sau accesând linkurile de mai jos:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf (paginile: 20 – 26)

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/08/exlibris-nr.13.pdf (paginile: 27 – 38)

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply