RSS
 

Flori pentru suflet

03 Oct

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește în fiecare an pe 1 octombrie, prilej cu care la Biblioteca Județeană Brăila se desfășoară timp de o săptămână campania “Flori pentru Suflet”. Asociația “Niciodată Singur- prietenii vârsnicilor” a inițiat această campanie prin care seniorii care trec pragul instituției vor primi în cursul flori, zâmbete și îmbrățișări din partea colegei noastre, Carmen Răileanu, voluntar în cadrul asociației.

Vă amintim că în România, 1 din 2 vârstnici se simte singur, inutil sau izolat. Pentru a le fi alături, împreuna cu cei peste 200 de voluntari, Asociația “Niciodată Singur – Prietenii Vârsnicilor” organizează vizite de socializare și sprijin practic la domiciliul bătrănilor izolati, oferindu-le ajutor pentru realizarea cumpărăturilor și vizitele la medic. De asemenea, organizează activități și companie în camine de bătrâni. Prezența în centre a voluntarilor și activitățile organizate de ei îi mobilizează fizic, mental, dar mai ales emoțional pe bătrâni.

De asemenea, sâmbătă, 22 septembrie, Biblioteca Județeană Brăila a fost gazda unei sesiuni de informare și prevenție asupra semnelor AVC, organizată de Asociația “Niciodată Singur – Prietenii Vârsnicilor” și Clinica Neuroaxis din București. Beneficiarii asociației și voluntarii au primit de la medicul neurolog Dan Mitrea informații despre ABC-ul accidentului vascular cerebral.

Laura Caplea

 

 

Leave a Reply