RSS
 

Francofonia – simbol al diversităţii culturale

16 Mar

În fiecare an, pentru întregul spațiu francofon, ziua de 20 martie prilejuiește marea sărbătoare a Francofoniei. Cu această ocazie, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila organizează vineri, 18 martie, ora 14.30, Concursul şcolar “Francofonia – simbol al diversităţii culturale”.

Competiția vizează promovarea fondului de carte de la Secţia Franceză „Ilarie Voronca” și cuprinde câteva probe adresate elevilor: verificarea cunoştinţelor despre istoria, cultura şi civilizaţia Franţei, prezentarea unor personalităţi marcante, susţinerea unor momente artistice și recunoaşterea unor simboluri franceze.

Apartenența României la Francofonie are rădăcini istorice care explică atașamentul ei față de limba franceză. Pentru noi nu este doar o limbă internațională, a diplomației și a culturii, ci și o limbă de suflet, România fiind adesea descrisă ca o insulă de latinitate într-o lume slavă.

Evenimentul are loc la Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii și este coordonat de prof. Ludmila Crăciun împreună cu bibliotecarii Ana Maria Florică şi Andreea Novac Leca.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply