RSS
 

GÂNDIM VERDE, GÂNDIȚI CA NOI!

22 Feb

Proiectul educațional ,,GÂNDIM VERDE, GÂNDIȚI CA NOI!”, aflat la prima ediție, este conceput de cǎtre o echipǎ de cadre didactice de la Grǎdinița cu Program Prelungit Nr. 7 Brǎila . Aprobat de Inspectoratul Școlar Brăila și inclus în Calendarul Activităților Educative Județene, proiectul se dorește a fi implementat în grǎdinițe și școli din județul și municipiul Brǎila.

Inimoșii pedagogi subliniază clar și la obiect motivul proiectului :„Mediul poate fi definit ca tot ce se află în jurul nostru, vieţuitoarele şi obiectele. Este aerul pe care-l respirăm, soarele care ne dă căldura, apa şi hrana care ne întreţin organismul, reprezintă acoperişul deasupra capetelor noastre, plantele, animalele, pietrele şi râurile, oceanele şi munţii, insulele îndepărtate, tot ce se poate vedea, simţi, mirosi, auzi sau gusta. Reprezintă viaţa pentru noi, fără el nu am putea supravieţui”.

Pentru a-i putea familiariza pe copii cu aceastǎ misiune importantǎ care ne revine și anume: protejarea, conservarea, iubirea și valorificarea frumosului din naturǎ, au fost proiectate activitǎți ce se vor desfǎșura lunar, pe parcursul anului școlar 2017-2018 și care se doresc a fi pe cât de atractive, pe atât de utile în atingerea obiectivelor stabilite.

Evenimentele acestui proiect au o agendă de lucru în plină desfăşurare : ateliere de creație, expoziții, concursuri, programe artistice, parada costumelor ECO, amenajarea eco a curții unității de învățământ, desfăşurate în parteneriat cu instituţii precum : Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Primăria Municipiului Brăila, unități preșcolare și școlare din municipiul și județul Brăila.

În acest sens, marți, 27 februarie 2018, ora 11.00, la Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati” se va desfăşura activitatea „Povestea naturii”. Copiii vor audia o poveste , prezentată printr-o metodă nouă – covorul povestitor, iar activitatea practică va avea ca punct de pornire tema ecologică.
Invitați vor fi preșcolari, elevi, cadre didactice de la Grădinițele nr. 36, 39, 48, Școlile Gimnaziale Fănuș Neagu și George Coșbuc, precum și doamna inspector învățământ preșcolar Cristina Mangiurea.

Coordonatorii activității sunt doamnele profesor învățământ primar Beliciu Iuliana Mirela, Mihalcea Vali Mihaela, Drăgoi Constanța (Grădinița nr. 7), iar din partea bibliotecii, Doinița Mihaela Stanciu.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply