RSS
 

Grădinița nr. 2 în vizită la Bibliotecă

29 Oct

Copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 2 au fost ieri la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila unde au susținut un program artistic încurajați de părinți, bunici și cadre didactice. Acțiunea a făcut parte din proiectul „Researching from the school library to improve the environment” – „Biblioteca, sursă de informare pentru protejarea mediului” – Parteneriat european strategic între școli Programul Erasmus +. Cei mici și-au ales ca mascotă broscuța Oaky. Coordonatorul proiectului este Rodica Topal, directorul instituției de învățământ.

IMG_3332

Cadrele didactice intenționează să-i învețe pe copii prin acest proiect să apere natura, să apere viața.

Proiectul are următoarele obiective pentru copii: conștientizarea cu privire la protejarea vieții de pe pământ; înțelegerea faptului că modul nostru de viață poate afecta natura; adoptarea unei atitudini corecte referitor la protecția mediului natural, pentru a-l face mai locuibil; responsabilizarea consumului de apă, energie; învățarea unei limbi străine-engleza. Pentru cadrele didactice obiectivele vizează: dezvoltarea abilităților didactice folosind metode inovative; reducerea rezultatelor diferențiate în procesul de învățare care afectează copiii dezavantajați; realizarea schimbului de experiență și cunoștințe între profesori; promovarea spiritului cetățenesc European în întreaga comunitate.

IMG_3337

Obiectivele care vizează comunitatea se referă la: implicarea autorităților locale și regionale în acțiuni de solidaritate, companii proiectate și implementate de instituțiile de învățământ și partenere.

IMG_3335

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Brăila își desfășoară procesul instructiv-educativ în patru unități de învățământ având un efectiv total de 286 de preșcolari, 21 cadre didactice și 14 cadre didactice auxiliare și nedidactice.

 

Teodora Soare

 
 

Tags: , ,

Leave a Reply