RSS
 

Grupul Impact

23 Jul

Implementatorul programului Biblionet, IREX Romania, este interesat ca, dupa finalizarea proiectului, bibliotecile publice din România sa continue sa utilizeze cat mai multe din procedurile si instrumentele create în timpul desfasurarii proiectului.

Data de nastere a grupului este în vara anului 2010, când IREX a invitat mai multi bibliotecari – coordonatori judeteni ai programului, sa constituie un grup, pe baza de voluntariat, care sa aiba ca scop crearea de instrumente utile pentru toti bibliotecarii interesati.

Cronologic, întâlnirile de lucru au fost:

26 august 2010
22 februarie 2011
4 iulie 2011

Din Grupul Impact fac parte: Ruxandra Nazare – Brasov, Corina Ciuraru – Braila, Delia Pantea – Bihor, Floarea Elena Mosoiu – Cluj Napoca, Stefan Plesoianu – Constanta, Nicoleta Trasca – Dolj, Vladut Andreescu – Dâmbovita, Mihail Grinea – Iasi, Mihaela Racoviteanu – Ialomita, Lacramioara Cocuz – Suceava, Virgil Cojocaru– Neamt, Florica Pop – Salaj, Nicoleta Vasi – Timisoara, Valentin Smedescu – Vâlcea, Constantin Mituca – Gorj, Luminita Petrescu si Anca Râpeanu – IREX România. Moderatorul întâlnirilor este Marcel Chiranov, IREX.

În afara întâlnirilor, membrii grupului lucreaza individual sau împreuna pe agenda de lucru stabilita de comun acord.
Lucrul în grup utilizând Google Docs s-a dovedit foarte eficient, a avut ca rezultat finalizarea si editarea în aprilie 2011 a Ghidului de bune practici in situatii de risc, ghid la care înca mai asteptam sugestii si comentarii. În continuare sunt în lucru materiale considerate a fi utile muncii bibliotecarilor din bibliotecile publice românesti.

 

Delia Pantea

Bibliotecar metodist

Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” Oradea

 
1 Comment

Posted in Biblionet

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

 

 
  1. Corina Ciuraru

    July 23, 2011 at 3:04 pm

    Grupul Impact, odata cu trecerea timpului, are o activitate din ce in ce mai intensa si focalizata pe rezultate concrete. Din acest motiv, am considerat ca este util sa ma asigur ca am colegi informati despre existenta acestui grup si despre obiectivele lui. Deoarece Delia Pantea, membra a Grupului Impact, a realizat deja acest mini-material, am preferat sa-l preiau.

    Doresc sa mai adaug ca intre Grupul Impact si ANBPR exista o legatura de colaborare, obiectivele grupului urmeaza si sustin interesele ANBPR, deci ale bibliotecarilor publici romani, in general.

    In ceea ce priveste realizarea Ghidului de bune practici, Biblioteca Judeteana Braila si Filiala Braila a ANBPR au avut un mare grad de implicare, el fiind realizat la Braila cu aportul unora din membrii Filialei.