RSS
 

Helix Robotics Team Brăila se pregătește de concurs

11 Jan

Liceenii de la Clubul de Robotică al Bibliotecii se pregătesc pentru compețiția națională “First Tech Challenge” (FTC) de la București din 24-26 martie 2019. Până atunci mai au de trecut de competiția regională de la Iași (15-17 feb.), unde membrii Helix Robotics Team sunt siguri că se vor califica.

Deși sunt în vacanță, tinerii sunt prezenți în fiecare zi la Makerspace, un spațiu special proiectat pentru activități tehnice bazate pe STEM (știință, tehnică, inginerie și matematică). Aici se desfășoară din 2017 Clubul de Robotică, unde adolescenții deprind noi competențe și utilizează echipamente de ultimă tehnologie.

First Tech Challenge (FTC) este una dintre cele mai mari competiții globale de robotică, reunind mii de echipe din peste 80 de țări. Echipele de elevi trebuie să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze proprii roboți pentru a concura într-o competiție în format alianță. În acest an, tema competiției internaționale este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.

Helix Robotics Team Brăila are următoarea componență: Mădălina Ștefu, Diana Trifu, Alexia Mihăilă, Andreea Găitan, Denis Andrei Chiriac, Andrada Badea, Wiliam Toader, Mihnea Sofrone, Simon Pîrlog, David Drăghici, Sebastian Roșioru, Mihnea Iordache, Bogdan Custură. Coordonatorii echipei sunt: prof. Adriana Mihăilă, prof. Florina Marin, ing. Gheorghe Octavian Silviu.

Succes Helix Robotics Team Brăila!!

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply