RSS
 

Împreună pentru o sănătate mai bună

06 Apr

Împreună pentru o sănătate mai bună – expoziție documentară organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie).

În 1948, OMS a organizat Prima Adunare Mondială a Sănătății. Adunarea a decis să celebreze 7 aprilie a fiecărui an, începând cu anul 1950, ca Ziua Mondială a Sănătății. Ziua Mondială a Sănătății este organizată pentru a marca fondarea OMS și este considerată ca o oportunitate a organizației de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală în fiecare an. OMS organizează în această zi evenimente internaționale, regionale și locale legate de o anumită temă. Ziua Mondială a Sănătății este recunoscută de diverse guverne și organizații neguvernamentale cu interese în problemele de sănătate publică, care, de asemenea, organizează activități și își evidențiază sprijinul în rapoartele media, cum ar fi Consiliul global de sănătate.

Ziua Mondială a Sănătății este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate la nivel mondial marcate de OMS, împreună cu Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua Mondială a Malariei, Ziua Mondială fără tutun, Ziua Mondială de combatere a SIDA, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge și Ziua Mondială a Hepatitei.

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății, iar în ultimii 50 de ani, marcarea acestei zile a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercursiuni asupra sănătăţii.

Sărbătoarea este marcată de activităţi care se extind dincolo de ziua în sine şi servesc drept o ocazie de a concentra atenţia mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătăţii globale.

Expoziție realizată de Florentina Petcu, bibliotecar.

Surse: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Mondială_a_Sănătății https://www.agerpres.ro/documentare/2019/04/07/ziua-mondiala-a-sanatatii–287201

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply