RSS
 

În lumea lui Charles Dickens

07 Feb

Cu ocazia aniversării a 205 ani de la nașterea lui Charles Dickens, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează expoziția foto-documentară “În lumea lui Charles Dickens” care cuprinde lucrările scriitorului și DVD-uri cu cele mai reușite ecranizări ale operei sale. Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar și poate fi vizitată la parterul Secției Împrumut carte pentru Adulți în perioada 7 – 24 februarie a. c.

Scriitorul s-a născut la 7 februarie 1812, în Portsmouth, Hampshire, ca fiu al lui John şi al Elizabethei Dickens. Deși este un scriitor care aparține perioadei victoriene, opera lui Dickens transcende dincolo de aceasta, influențând literatura universală până în contemporaneitate.

Charles Dickens, scriitor reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea, cu o operă de o mare însemnătate universală, rămâne un nume de referință între reprezentanții literaturii victoriene. Pornind de la experiența tristă a propriei copilării și adolescențe, proza sa are o profundă implicație subiectivă, sentimentală și moralizatoare. Romanele sale reprezintă surse de inspirație pentru numeroase producții cinematografice și continuă să provoace dezbateri literare și alte manifestări artistice în lumea întreagă.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply