RSS
 

In Memoriam Marin Moraru

03 Feb

Pe 31 ianuarie s-au împlinit 85 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru (31 ianuarie 1937 – 21 august 2016). Deși, ca mulți alți colegi ai săi, actoria nu a fost prima opțiune pe lista meseriilor alese inițial, pașii l-au dus către Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, unde a dovedit talent și dorința de a deveni unul dintre cei mai buni.

A jucat roluri celebre atât în teatru, cât și în film, însă a considerat că structura sa e mai degrabă teatrală, spectacolul de teatru fiind o ființă vie. A avut o viață bogată și fericită, nu a regretat nimic din ceea ce a trăit, dar mai ales a considerat că cea mai mare frumusețe este meseria pe care și-a ales-o. Expresivitatea chipului l-a ajutat mult în meserie, însă definitorii au fost munca depusă și profunzimea cu care a tratat fiecare rol al vieții sale.

A avut parte de apreciere pe parcursul vieții, fiind premiat pentru întreaga sa activitate; a fost un om direct, sincer, decent și foarte modest, care, deși își cunoștea valoarea, nu ezita să se pună mai prejos de mulți dintre colegii pe care îi admira. A detestat vulgaritatea, de aceea, atunci când a considerat că ceea ce se întâmplă în jur nu-l mai reprezintă, s-a retras din activitate.

A activat la Teatrul Tineretului, Teatrul de Comedie, Teatrul Lucia S. Bulandra, Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, a predat în calitate de conferenţiar universitar la I.A.T.C. Bucureşti și a jucat în numeroase filme.

O parte dintre filmele lui vă stau la dispoziție prin intermediul Mediatecii.

Irina Ene, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply