RSS
 

Încep Sarbatorile de iarna în bibliotecile BIBLIONET: Mircea Voda, Braila

19 Dec

Vineri,  16 decembrie, a avut loc la biblioteca comunala din comunitatea Mircea-Voda  activitatea O carte necitita-o poveste nestiuta. Aceasta activitate a fost doar prima dintr-un  sir de activitati care se vor desfasura in cadrul bibliotecii si centrului PAPI în perioada lunii decembrie. Au participat un numar de 20 de elevi ai scolii din localitate, cititori ai bibliotecii comunale, care au ales ca in aceasta zi sa returneze cartea imprumutata. Activitatea a avut ca scop promovarea bibliotecii pe plan local si atragerea unui numar cat mai mare de cititori. Nu avem nimic impotriva calculatorului, dimpotriva, ca si parte din premiile oferite de catre biblioteca au facut parte si un numar de 4 ore zilnic pe perioada vacantei de iarna pentru castigatori. In fiecare zi vin elevi si cetateni de toate varstele  la calculatoarele de la PAPI si din biblioteca.

Copii au trebuit sa faca dovada ca au citit cartea sau macar o parte din carte, povestind un mic fragment. S-a facut si o mica dovada a felului cum citeste fiecare participant, citind fiecare cate un  pasaj din cartea returnata bibliotecii.

Apoi a avut loc un concurs de recitari la care s-au oferit premii in carti. Se citea bucuria pe fetele copiilor cand au vazut ca pot fi recompensati cu cate o carte, numai pentru faptul ca citesc .

In incaperea incalzita a bibliotecii copii s-au simtit aproape de sarbatorile care urmeaza sa vina si prin faptul ca am stabilit zilele in care se vor  face repetitii la colindele cu care apoi vor colinda prin sat in ziua de ajun. A fost o atmosfera calda, de sarbatoare.

 

Deasemenea in cadrul bibliotecii au loc si repetitiile grupului Mirceanca care se pregatesc cu un program frumos de colinde. Vor merge si vor colinda, iar in serile zilelor 27 si 28 decembrie vor fi spectacole de colinde la caminele culturale din satele Mircea Voda si Dedulesti, satul apartinator, impreuna cu grupul Ionu din Dedulesti si ansamblul Vulturasul.

Va asteptam!

Cornelia Presada

Bibliotecar

Mircea Voda, Braila

 
 

Tags: , ,

Leave a Reply