RSS
 

“Întoarcerea la inocență” la Nocturna Bibliotecilor

16 Sep

Pe 25 septembrie, la Nocturna Bibliotecilor printre surprizele pregătite de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila se află și proiecția unui film realizat de câțiva tineri. Nimic special până aici veți putea spune, un film ca oricare altul. Nu este așa. Filmul de care vorbim este unul special realizat de un grup de amatori care încearcă să schimbe ceva prin mici filme, scurtmetraje și piese de teatru. Pasiunea este singurul lucru care îi ghidează.

Așa a apărut “Întoarcerea la inocență”, o dramă polițistă cu accente de comedie, după cum explică autoarea, Lavinia Teodora Popea, de 17 ani, elevă la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”. Filmul are aproximativ 35 de minute și este realizat din pasiune, de pasionați. Totul s-a închegat în aproximativ o lună, de la scenariu până la regie și producție. Locul filmărilor – Gara CFR.

afis final

Filmul nu a fost realizat de o echipă de profesioniști cu camere de filmat profesionale. Ideea tinerei Teodora Lavinia Popea a fost pusă în scenă cu ajutorul prietenilor și cunoscuților. Povestea, scenariul, machiajul, îmbrăcămintea și coafurile sunt creații proprii ale acestor pasionați de film care au făcut totul pentru ca povestea lor să prindă viață și să fie o lecție de viață pentru cei care o vor urmări.

„Am fost pasionată de povești din copilărie. Sunt pasionată de film și teatru. Îmi place foarte mult machiajul de film. Am făcut câteva machiaje am văzut cât de frumoase pot fi și am decis să facem ceva să le punem în valoare. Atunci am zis să facem un film în care să folosim acest tip deosebit de machiaj. Protagoniștii acestui film sunt adolescenți dar care ar trebui să fie adulți”, spune Teodora Popea.

DSC_0592

Care este subiectul filmului? Ei bine, este vorba despre un criminal în serie care are ca scop reîntoarcerea la inocență, prin povești, a trei fete dependente de droguri. Și ce povești credeți că au fost alese? Cele mai frumoase și cunoscute ar fi răspunsul – “Albă ca Zăpada”, „Frumoasa din Pădurea Adormită” și „Mica Sirenă”. Dacă sunteți curioși să vedeți tot filmul vă invităm să vizionați la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, pe 25 septembrie, “Întoarcerea la inocență”, un film realizat de o mână de tineri iubitori ai artei Thaliei care au rupt bucăți din timpul lor liber și au transformat un hobby într-o pasiune, arta devenind pentru ei un nou mod de viață.

Teodora Soare

 
 

Tags: , , ,

Leave a Reply