RSS
 

Învăț Ușor

22 Nov

Joi, 21 noiembrie, la Biblioteca Județeană Brăila s-a desfășurat evenimentul “Învăț Ușor “ organizat de Asociația „Inițiativa Cetățenilor Seniori” în cadrul parteneriatului pentru proiectul Erasmus+ “Easy Ways to Transfer Knowledge”.

Invitații au aflat de la Viorica Alexandru, președintele asociației, despre evoluția proiectului și despre forma finală a manualul de bune practici de motivare, dezvoltare personală și profesională a adulților cu posibilități reduse de învățare și acces limitat la educație. Cristian Ene și Nicoleta Murgu, profesori, au oferit detalii despre workshopul de la Sofia din luna octombrie a.c., unde s-au prezentat metode de stimulare a învățării pentru adulți, cum putem relaționa cu ceilalți și modul în care conflictele pot fi rezolvate împreună. De asemenea, au vorbit despre un experiment de autocunoaștere și soluționare a unor situații complicate numit “Patru Insule”.

La final Laura Caplea, bibliotecar, a prezentat o listă cu evenimentele organizate în Biblioteca Județeană menite să susțină educația persoanelor adulte, fie că sunt acțiuni culturale, de instruire, divertisment sau dezvoltare personală.

Proiectul va continua până în februarie 2020, când va avea loc un curs de instruire pe educația adulților cu 20 de participanți. Proiectul Erasmus+  “Easy Ways to Transfer Knowledge” este  coordonat de EFE din Letonia cu parteneri din România, Turcia, Bulgaria și Polonia.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply