RSS
 

Ioan Munteanu – lansare de carte și aniversare 75 de ani

05 Jan

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită joi, 11 ianuarie 2018, ora 17.00, la lansarea cărții „Cimitirul Sf. Constantin Brăila”, semnată de prof. Ioan Munteanu.

Cartea, apărută la Editura „Proilavia” (Brăila, 2017), conține un scurt istoric și o descriere a cimitirului brăilean, epitafuri și cugetări despre moarte. Începând cu actul de naștere din 1870 și până în zilele noastre Cimitirul „Sf. Constantin” reprezintă o adevărată pagină de istorie a urbei. Parcurgând cartea putem afla istoria și genealogiile celor care și-au găsit odihna veșnică în acest spațiu, oameni care pe parcursul vieții au contribuit la evoluția economică, socială și culturală a Brăilei.

Prezintă: prof. dr. Viorel Coman și pr. dr. Sorin Marinescu.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”.

Intermezzo muzical: Iasmina și Lavinia, laureate ale Festivalului concurs internațional “Micul Virtuoz”, București, 2017, coordonate de prof. Virgil Cernat.

Evenimentul are o dublă semnificație: lansarea de carte și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu la împlinirea vârstei de 75 de ani. Cetățean de Onoare al orașului Brăila și posesor a numeroase diplome și distincții, Ioan Munteanu, este sărbătorit pentru îndelunga activitate profesională dedicată învățământului și promovării istoriei și culturii locale.

Vă amintim că „Cimitirul Sf. Constantin Brăila” este al 24-lea volum tipărit de autor, din seria cărților dedicate identității urbei brăilene. Vă așteptăm la Sala de Lectură, et. 1, la sediul Bibliotecii din P-ța Poligon, nr.4.

Laura Caplea

 
 

Tags:

Leave a Reply