RSS
 

Ioan Munteanu, o viață închinată Brăilei

30 Apr

Suntem convinși că mulți brăileni i-au răsfoit deja cărţile și albumele foto-documentare care promovează identitatea urbei noastre. Pasionat de cercetarea pe teren și a documentelor din arhive, dorind să repună orașul în măreţia sa de odinioară, Ioan Munteanu aduce la lumină istoria bogată a unui oraș cosmopolit și înfloritor din vechiul Regat.

De-a lungul anilor a publicat peste 25 de cărți de istorie locală, cărți care doresc să salveze de la necruțătoarea uitare o epocă și al său patrimoniu cultural unic. Activitatea şi realizările sale nu au trecut neobservate, autorul fiind recompensat cu numeroase premii și distincții, printre care și diploma de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Brăila” în 2006. La 77 de ani Ioan Munteanu se consideră un om împlinit, însă mărturiseşte că este loc şi de mai mult: „Mă simt împlinit. Aş fi putut să fac mai mult, dar nu este timpul trecut”.

Cine nu-i cunoaște încă opera este invitat să-i citească lucrările, multe dintre ele aflate pe rafturile Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Se preconizează ca pe 15 mai 2020 biblioteca să-și reia activitatea cu publicul, până atunci cei interesați pot citi online câteva dintre cărțile profesorului Ioan Munteanu aici: https://independent.academia.edu/IoanMunteanu.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply