RSS
 

La pas prin orașele lumii

08 Nov

În perioada 8-13 noiembrie 2019, Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila organizează expoziția documentară “La pas prin orașele lumii”, expoziție dedicată Zilei Internaționale a Zonelor Urbane.

Ziua Internațională a Zonelor Urbane este aniversată din 1949, în peste 30 de țări, la inițiativa profesorului Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea din Buenos Aires, cu scopul de a susţine comunitatea locală preocupată de identificarea unor soluţii optime pentru planificarea oraşelor, fără să aducă prejudicii semnificative mediului ambiant.
Ziua Internațională a Zonelor Urbane, numită și Ziua Mondială de Planificare a Oraşelor sau Ziua Urbanismului, este o zi specială pentru a recunoaște și promova rolul planificării în crearea de comunități locuibile. Aceasta prezintă o oportunitate excelentă de a privi planificarea dintr-o perspectivă globală, un eveniment care apelează la conștiința cetățenilor și a autorităților publice pentru a atrage atenția asupra impactului asupra mediului rezultat din dezvoltarea orașelor și teritoriilor.

Expoziția este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply