RSS
 

Lansare carte ROMÂNIA – ENERGIE ȘI GEOPOLITICĂ

04 Dec

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează vineri, 7 decembrie 2018, ora 16.30 lansarea de carte ROMÂNIA – ENERGIE ȘI GEOPOLITICĂ,  autor Cosmin Păcuraru.

Prezintă: Amiral (r) dr. Romulus Hâldan, Colonel (r) dr. Vasile Simileanu , dr. Valentin Ionescu.

Moderează: dr. Claudiu Eduard Brăileanu.

Domnul Contraamiral de Flotila Romulus Hâldan a absolvit Facultatea de Navigație a Institutului de Marină Mircea cel Bătrân, Academia Militară – specialitatea marină și s-a specializat la multe cursuri din țară și străinatate. Este doctor în știinte militare. A ocupat numeroase funcții de comandă, inclusiv în Statul Major al Forțelor Navale Române. Are numeroase lucrări știintifice publicate, este autorul cărtii „Politici, doctrine și strategii navale” și coautor la „Forțe Navale ale lumii în sec. XXI” Este membru al Asociației „Clubul Amiralilor” și deține numeroase decorații și distincții

Domnul colonel Vasile Simileanu este vicepreședinte la Asociația Geopolitică “Ion Conea”. Cu o carieră militară strălucită, a urmat studiile pentru licență în cadrul Facultății de Geografie și a absolvit un master în Drept Internațional Umanitar. De asemenea, el este diplomat în comunicare și relații publice, absolvent al Colegiului Național de Apărare și doctor Magna cum Laudae al Universității București. În ceea ce privește cariera, este director fondator și senior editor la Revista GeoPolitica, membru de onoare al Asociației Specialiștilor în Securitate din România, membru fondator al Asociației Profesionale a Geografilor din România, membru ADIRI, ARPE, Fundația Titulescu, membru în Consiliul Științific al revistelor GeoPolitica(Italia, Iran) și Eurasia (Italia).

Domnul Valentin Ionescu este unul din artizanii trecerii economiei naționale la economia de piață din pozitiile de președinte al Agenției Naționale de Privatizare, Consilier Prezidential pe probleme economice și Ministru al Privatizării până în anul 1998. Ulterior a fost consilier în mai multe instituții și organizații private sau în administrația publică centrală, fiind și secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Deține un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice al Academiei Române pe domeniul guvernării corporative.

Domnul Cosmin Păcuraru este brăilean. Este fost jurnalist în Brăila și București și trainer în jurnalism. A lucrat numai în mediul privat, inclusiv la propria companie de producție audiovizuală din 2010. S-a specializat în management politic si marketing electoral până în 2007 la SNSPA și în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca. A scris numeroase articole pe tema securității energetice și a presei publice în contextul războiului informațional. Este autorul cărții „Romania – Energie și Geopolitică”.

Lansarea de carte are loc în cadrul seriei de evenimente organizate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

 

 

 

 

 

 
 

Leave a Reply