RSS
 

Lansare de carte la Biblioteca Judeteana – Ana Coman, Dialectica imaginarului în opera lui Gellu Naum

17 Nov

Joi, 11 noiembrie, sala de festivitati a Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” a gazduit lansarea volumului „Dialectica imaginarului în opera lui Gellu Naum”, semnat de Ana Coman.

Ana Coman

Alaturi de amfitrionul întâlnirii, Claudiu Braileanu, au fost prezenti si au exprimat opinii pertinente profesorii Zamfir Balan, Cristinel Munteanu si Dan Kitu. Zamfir Balan a apreciat ca lucrarea Anei Coman este un demers curajos, mai ales ca publicul cititor nu-l include pe Gellu Naum în lista de lectura decât rareori. O reusita a acestei carti este faptul ca Ana Coman izbuteste sa-l situeze pe Gellu Naum în acord cu miscarea suprarealista europeana, pentru ca apoi sa-l extraga de acolo si sa-l înscrie ca nume reprezentativ al literaturii române. De asemenea, autoarea argumenteaza solid ideea ca perioada realismului socialist nu este o sincopa a creatiei lui Gellu Naum, ci o încercare de supravietuire prin cuvânt, a adaugat Zamfir Balan.

Zamfir Balan, Cristinel Munteanu, Claudiu Braileanu, Dan Kitu, Ana Coman

Dan Kitu a subliniat ca suprarealismul este putin studiat în scoala, aproape ignorat, de aceea demersul Anei Coman este unul salutar, aparitia cartii fiind si un îndemn la redescoperirea lui Gellu Naum.

Cristinel Munteanu a insistat pe aspectele de expresie ale volumului, pe stilul placut si modul riguros de organizare a materiei lucrarii.

Un public numeros

Au mai rostiti alocutiuni elevii Ecaterina Damian si Andrei Caldaruse, de la Scoala „Mihai Eminescu”.

Dan Bistricean

Bibliotecar

 
 

Tags: , ,

Leave a Reply