RSS
 

Lansare de carte la Movila Miresii

09 Dec

Pe 24 noiembrie, la Movila Miresii a avut loc un important eveniment cultural si anume, lansarea  volumului  de eseuri Cautator în propria viata, al Corneliei Viju, consateanca noastra.

Dealtfel, debutul  literar al Corneliei Viju a avut loc în luna iunie a acestui an, cu volumul de poezii de dragoste Ancora la tarmul iubirii, ce a fost  gazduit tot de caminul cultural din comuna.

Am ales sa va povestesc si voua, pentru ca îmi dau seama ca mai rar se întâmpla astfel de evenimente (lansari de carte) la tara,  în comunele noastre.

Evenimentul  a  avut  loc, cum va spuneam, în caminul cultural al comunei, unde, s-au adunat cu mic, cu mare, oameni ai comunei, de la elevi, profesori, autoritati locale, preoti, politie, prieteni, colegi de serviciu si rude ale autoarei, pâna la simpli  tarani.

Din   prezidiu  au  facut  parte  invitati  de  seama  si  anume :

– domnul   profesor   si    scriitor  Constantin Gherghinoiu – vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Galati –Braila

– domnul   Marian Covache –   redactor de carte

–  profesor Marieta Lazar – care a scris si prefata cartii

– viceprimarul comunei domnul Vasile Badara

iar în sala s-au aflat alaturi de consatenii mei si jurnalisti precum Armanda Filipine si Constantin Ionescu.

Au  participat  de asemeni  la  eveniment  si  un  grup  de  elevi ai  scolii  din  comuna  Gradistea,  însotiti  de  profesorul   Nicolae Negoita.

Au vorbit pe rând invitatii din prezidiu, profesoara de limba româna a Corneliei, învatatoarea  ei, dar si prieteni si colegi de serviciu .

Lansarea volumului Corneliei Viju s-a încheiat cu  sesiunea de acordare a autografelor autoarei, prefatata de auditia unor eseuri în lectura autoarei.

Vreau sa va mai spun ca cele doua volume de carte ale Corneliei Viju, au avut o dubla lansare, adica lansarea a fost facuta si la Biblioteca Judeteana Panait Istrati, din acest motiv nu am avut reprezentati ai ei la evenimentul din comuna noastra.

Eu am fost moderatorul evenimentului cultural si nu pot sa spun ca nu am avut emotii, dar, dupa cum am  aratat mai sus la Movila Miresii au avut loc, în decurs de câteva luni, doua lansari de carte si trebuie sa va spun  ca emotiile mai mari au fost la prima lansare.

Atunci  am  apelat  la  metodista  noastra,  doamna Violeta  Eftimie  si  dumneaei  a  raspuns  cu  promptitudine solicitarilor mele, explicându-mi ce ar trebui sa fac pentru ca aceasta actiune sa decurga cât mai bine. Am respectat întocmai sfaturile primite si totul  a decurs bine si prima, dar si a doua oara.

Inainte de începerea lansarii, majoritatea invitatilor din afara localitatii noastre, prezenti pentru lansare, au vizitat si biblioteca, unde au facut poze si au studiat cu atentie rafturile pline de carti.

M-am bucurat sa aud în  discursurile domniilor lor, pe lânga cuvintele frumoase  despre carte si autoarea ei, si laude la adresa bibliotecii.

Am un singur regret, si anume, ca nu am invitat la aceste lansari de carte, macar colegele din localitatile limitrofe comunei mele. Am invitat-o doar pe Mihaela Vlad de la Biblioteca Comunala   Sutesti si aceasta a raspuns cu promptitudine invitatiei.

Ca bibliotecar nu pot decât sa ma bucur de aceste volume ce vor fi asezate cu mândrie în rafturile bibliotecii, pentru ca sunt primele volume de carte al caror autor s-a nascut  în localitatea  noastra, dar si de faptul ca acest eveniment cultural a reusit sa  ne adune laolalta.

Cu drag,

Liliana Panturu, bibliotecar

Biblioteca Comunala Movila Miresii

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

 

 
 1. cornelia

  December 10, 2010 at 7:05 pm

  Multumesc, doamna bibliotecara, pentru prezentarea facuta.
  Si bineinteles inca o data multumiri ,,Bibliotecii Judetene Panait Istrati,, care mi-a gazduit cele doua lansari de carte. Gandurile mele bune se indreapta catre toti si pentru ca se apropie perioada cea mai frumoasa din an, va urez tuturor ,,Sarbatori cu bine!,,
  Cu deosebita pretuire, Cornelia Viju.

   
 2. Nicoleta Minzala

  January 3, 2011 at 10:00 am

  Bravo, Liliana! Ai reusit sa spargi gheata cu lansarile de carte in localitatea ta lucru bun de urmat si de catre noi ceilalti si totusi ce ne retine?FELICITARI!

   
 3. mihaela

  January 4, 2011 at 12:38 pm

  Felicitari, ma bucur pentru realizarile tale!la mai multe:)

   
 4. coman mihaela

  January 19, 2011 at 10:00 am

  Ma bucur pentru tine, ce pot sa spun ca te pot felicita si iti doresc sanatate si sa mai faci astfel de activitati , uite asa ne faci pe noi colegii tai sa facem si noi in comuna ce ai facut tu .Doresc celor care te-au indrumat si te-au sustinut inpliniri si sanatate.
  FELICITARI !