RSS
 

Lansarea Catalogului „Carte veche la Brăila: 1612-1830”

03 Apr

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” în parteneriat cu Arhivele Naționale. Serviciul Județean Brăila organizează luni, 10 aprilie 2017, ora 17.00, lansarea Catalogului „Carte veche la Brăila: 1612-1830”, semnat de Ion Volcu. Cartea este prezentată de Ștefania Botez, consilier Direcţia Judeţeană Braila a Arhivelor Naţionale și Ana Hărăpescu, director Direcția Județeană pentru Cultură Brăila. Evenimentul se desfășoară la Sala de Lectură a Bibliotecii și este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă.

Catalogul este structurat pe două capitole: Carte veche românească, 1673 – 1830 și Carte veche străină, 1612 – 1750, care conțin descrierile a 53 de cărți rare aflate la Brăila în colecțiile speciale ale Bibliotecii și Arhivelor.

„Lucrările analizate în catalog sunt prezente în marile biblioteci ale lumii, fiind reprezentative pentru tiparul european din secolele XVII – XVIII, unele dintre ele fiind foarte rare în spațiul românesc. Catalogul constituie un instrument de lucru util pentru cercetători, dar și o contribuție modestă pe care o aducem la bibliografia românească veche și străină.” – declară autorul, Ion Volcu – șef birou Colecții Speciale în cadrul Bibliotecii și expert în carte veche acreditat de Ministerul Culturii.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply