RSS
 

Lansarea volumului “Brăila – Istorie și revoluție”

15 Nov

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” a organizat miercuri, 15 noiembrie 2017, lansarea volumului “Brăila – Istorie și revoluție”, semnat de Stelică Bălănoiu.

Au prezentat: dr. Alexandru Oșca și dr. Alexandru Grigoriu – cercetători IRRD 1989, prof. Gheorghe Lupașcu – revoluționar, Valeriu Petrof – coord. Centrul Regional de Comunicare și Cercetare Brăila 1989.

A moderat: dr. Ion Calafeteanu- director adjunct IRRD 1989.

La lansare a participat și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, iar în public au fost prezenți numeroși revoluționari. Cu acest prilej cei prezenți au aflat că Brăila se află pe locul 4 în țară în ce privește nr. de decese din decembrie 1989, mai precis 42. S-au comemorat victimele revoluției și s-a apreciat curajul celor care au ieșit în stradă pentru înlăturarea regimului comunist.

“Cartea reprezintă un omagiu cuvenit brăilenilor pentru tot ce au reprezentat ei în istoria românilor și un semn de încredere pentru forța renăscută a acestui frumos oraș-port de la Dunăre” – notează în prefața volumului Alexandru Oșca, cercetăror Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). Considerațiile istorice prezentate în carte încă de la atestarea orașului de acum 7 secole, reprezintă un pretext pentru abordarea unui subiect actual și de interes: Revoluția din 1989 la Brăila. Elementul de noutate îl reprezintă efortul și încercarea autorului de a prezenta Revoluția anticomunistă – nu doar în componenta ei violentă, ci și ca schimbare radicală a modului de existență a comunității brăilene.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply