RSS
 

„Legende ascunse în valuri” – 19 povești despre Dunăre și miturile Brăilei

05 Aug

19 copii și tineri talentați, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, de la Atelierul de scriere creativă din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila au participat, joi, 1 august 2019, la evenimentul de lansare a Antologiei de texte literare „Legende ascunse în valuri”. Și cum altfel am fi putut să încheiem o activitate dedicată legendelor dunărene, dacă nu chiar pe Dunăre, printr-o plimbare cu vaporul „Ovidiu”.

Coordonatorii activității au fost Teodora Soare și Roxana Neagu.

I-am avut alături de noi pe micuții de la Atelierul de desen, coordonați de Mara Lorina Ionașcu, ale căror creații au ilustrat o parte dintre textele cuprinse în antologie.

Mulțumim adolescenților de la Atelierul de dezvoltare personală „Frame your future”, coordonat de Gabriel Ion, pentru prezență.

Antologia „Legende ascunse în valuri”, publicată sub egida editurii „Proilavia” a bibliotecii, a fost realizată în cadrul proiectului „Școala de vară dunăreană – activități non-formale despre zona pescărească a Brăilei”. Aceasta va intra în curând în colecțiile de carte și va fi disponibilă pentru împrumut.

Volumul „Legende ascunse în valuri” este o premieră în spațiul cultural brăilean, prin faptul că reunește materiale consistente, bine documentate, temeinic scrise și argumentate, al căror rol este acela de a promova identitatea și potențialul zonei noastre, prin reinterpretarea și transpunerea, într-o manieră modernă, a subiectelor care au la bază Dunărea și tradițiile locale. Această inițiativă arată, încă o dată, preocuparea permanentă a bibliotecii de realizare a unor activități, menite să sprijine lectura și producția constantă de literatură locală.

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply