RSS
 

Maratonul de lectură publică

17 Feb

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila împreună cu Liceul de Artă “Hariclea Darclée” au organizat joi, 16 februarie „Maratonul de lectură publică” desfășurat cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună (ZICI). Apelul lansat de „Asociația Citim Împreună România” (CIR), inițiatoarea proiectului, a atras 80 de unități culturale și de învățământ din 29 de județe ale României, care au găzduit evenimente de lectură publică împreună cu copiii și adolescenții.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World (http\://www.litworld.org/). România se alătură acestui demers, iar noi vrem să contribuim la creşterea unei noi generaţii de cititori!

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit patru sesiuni de lectură pentru preșcolari, școlarii mici și adolescenți și o sesiune specială prin skype cu Laura Grunberg, scriitoare pentru copii. Lectori au fost elevi ai clasei de actorie de la Liceul de Artă “Hariclea Darclée”, coordonați de prof. Zane Jarcu și Gheorghe Antonescu. „Maratonul de lectură publică” a fost coordonat de Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul Bibliotecii.

        

Este important să le amintim celor mici, dar și adolescenților ce multe beneficii poate avea cititul. Să le spunem că lectura îmbogățește vocabularul, lărgește orizontul cultural, educă, disciplinează și ne oferă o stare de bine.

       

Peste 200 de copii însoțiți de părinți și bunici au participat astăzi la activitate, dar ne-am bucurat și de prezența unor adolescenți care iubesc cărțile. Voluntarii, elevi la Liceul De Artă, i-au cucerit pe copii cu poveștile citite, cu jocuri și dansuri care să-i antreneze. Sesiunile de lectură au fost interactive, copiii au ascultat și au pus întrebări despre personajele din povești, au aplaudat și s-au bucurat de o surpriză dulce la final.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply