RSS
 

MAUREEN JOHNSON – LUPTĂTOAREA NEOBOSITĂ

17 Feb

Este o autoare de romane polițiste și de ficțiune pentru tineri care s-a născut în Philadelphia, Pennsylvania, la 16 februarie 1973. La fel ca mulți oameni care ajung să scrie cărți, povestea într-un interviu că în copilărie nu se putea opri din citit, fiind înnebunită după mistere: „Când eram copil, citeam două romane polițiste pe zi. Am citit toate cărțile Agathei Christie, toate cărțile lui Conan Doyle cu Sherlock Holmes. Am văzut toate serialele polițiste britanice făcute vreodată.”

A absolvit Universitatea din Delaware în 1995 cu o diplomă în limba engleză. Apoi a lucrat în diferite locuri ca manager literar al unei companii de teatru din Philadelphia, chelneriță într-un restaurant tematic, secretară, barman în Piccadilly, artistă ocazională în New York, a fost alături de un circ ce făcea spectacole cu tigri vii în Las Vegas și la o trupă de music-hall.

A obținut un master în scriere și dramaturgie teatrală la Universitatea Columbia, locuiește în New York și, atunci când nu scrie, își petrece timpul în căutarea neobosită a unei cești de cafea perfecte și a unei cauze pentru care să lupte.S-a implicat în ajutorarea oamenilor străzii, în cauze politice, în strângerea de fonduri pentru victimele unor catastrofe naturale, în campanii pentru egalitate socială.

L-a cunoscut pe viitorul ei soț, Oscar, în Anglia, la o convenție unde se prezenta literatură pentru tineri și jocuri video. Era nevoită să se întoarcă în SUA în 24 de ore, iar el trebuia să plece să-și vadă familia. Probabil urma să nu se mai întâlnească vreodată când el a spus: „Vii cu mine? Să-mi văd familia? Sunt ponei acolo.” Ea s-a urcat în mașina lui, i-a cunoscut părinții, a văzut poneii și apoi el a urmat-o în Statele Unite.

S-au căsătorit în Central Park din New York iar recepția a avut loc la scurt timp după aceea la Housing Works, o librărie non-profit, unde invitații au donat bani pentru persoanele lipsite de adăpost. Soțul ei creează jocuri video așa că Maureen a scris scenariul pentru un joc cu Harry Potter.

Romanele ei au un succes uriaș la publicul tânăr regăsindu-se aproape cu fiecare titlu apărut pe lista celor mai bine vândute cărți publicată de The New York Times.Maureen Johnson are două bloguri, trei podcasturi, este activă pe rețelele sociale, este vegetariană și încearcă să patenteze un sandwich care să înlocuiască friptura, merge la diferite convenții și continuă să citească enorm, orice tip de literatură.

Și, bineînțeles, scrie. „Let It Snow” (tradus la noi „Fulgi de iubire”), un roman de dragoste cu povești împletite, scris împreună cu John Green și Lauren Myracle a fost recent ecranizat de Netflix.

Vă recomandăm romanele lui Maureen Johnson, care sunt disponibile publicului, pentru împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlurilor poate fi consultată și în catalogul electronic al bibliotecii:https://toread.bjbraila.ro/opac/search?q=maureen+johnson

Leonard Neculae, redactor

Surse: maureenjohnsonbooks.com; teenlibrarytoolbox.com; publisherweekly.com.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply