RSS
 

Monografia Școlii ”Mihai Eminescu”

03 Feb

Pe 25 septembrie 1967, Școala Generală nr. 23 își deschide porțile pentru primul an de învățământ. Anul școlar 1967-1968 adună un număr de 523 de elevi veniți cam din toate zonele orașului. La finele anului școlar procentul de promovare obținut a fost de 91% și astfel instituția s-a plasat printre cele mai bune școli din orașul Brăila în acel an. Prin grija permanentă a conducerii școlii, prin ajutorul comitetului de părinți și prin implicarea întreprinderilor care au patronat școala, baza materială a școlii s-a dezvoltat permanent.

O contribuție remarcabilă și-au adus-o atelierele școală unde se executau diverse lucrări practice valorificate în folosul școlii. Deviza școlii a fost și a rămas ”Exigență și calitate” în pregătirea elevilor. Aceasta a devenit un centru metodic pentru un număr mare de activități: lecții deschise, expuneri, colocvii, schimburi de experiență, vizite ale unor personalități din țară și din străinătate.

Elevii membri ai cercului de creație literară din școală, condus de profesor Barău Dumitru, au avut inițiativa de a înființa o revistă. Primele numere au circulat sub denumirea ”HIPODROM 23”. Ulterior s-a intitulat ”Constelația 23”, denumire care sugerează succesele deosebite ale elevilor.

Începând cu anul 1998 Școala a lansat Concursul de creație literară ”Mihai Eminescu” la care au fost invitați să participe elevi din toate școlile județului. Lucrările premiate au fost editate în numărul special al revistei ”Muguri”.

Monografia Școlii cu clasele I-VIII ”Mihai Eminescu” este întocmită de profesorul Dumitru Barău, fost director al școlii în mai multe rânduri.Sursa: Monografia Școlii cu clasele I-VIII ”Mihai Eminescu”, Dumitru Barău, Editura ”Școala Brăileană”, 2011

Carmen Damian, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply