RSS
 

Ateliere creative la Nocturna Bibliotecilor

11 Oct

Veselie, inventivitate, joacă și actorie a fost vineri, 1 octombrie, la Atelierul “Ridichea Uriașă”, coordonatot de Camelia Aurelia Cherciu și Leta Răileanu, bibliotecari. Copii au vizionat povestea, au ales personajele preferate și le-au interpretat cu multă imaginație. Astfel, micii actori și-au depășit timiditatea, frica de a ieși în față și inhibițiile, experimentând jocul de rol și creșterea încrederii în sine.


“Nocturna Bibliotecilor” a prilejuit o nouă întâlnire a adolescenților la Clubul de lectură, care se desfășoară lunar la Secția de Împrumut Carte pentru Adulți și este coordonat de Olimpia Moraru. Participanții au prezentat câte o carte îndrăgită și au citit versuri, pe acorduri de chitară. Două eleve de la Liceul de Arte “Hariclea Darclée”, au prezentat dramatizarea unui fragment dintr-o carte discutată anterior în cadrului clubului.

Evenimentul a continuat la Centrul Multilingv cu atelierul “Face-painting” de care copiii nu se vor plictisi niciodată, pentru că se pot transforma de fiecare dată în alt personaj. Tot atunci cei mici au pictat și au realizat diverse colaje cu tema “petrecere”. Cei care s-au ocupat de amuzamentul copiilor au fost colegii noștri: Mara Lorina Ionașcu, Ion Volcu, Ana Maria Florică, Gianina Turcu, Andreea Novac și Cătălin Râșnoveanu.

Pregătiți cu multă hârtie creponată solidă, numită și floristică, am zis să „floricim” împreună cu câțiva copii îndemânatici un aranjament de toamnă la atelierul “Micii florari”. Secția Mediatecă ne-a găzduit frumosul atelier și iată în imaginile alăturate ce flori minunate am creat.

Coordonatori atelier: Valentina Chiriac, Irina Ene, Viorica Apostol, Daniela Moisoiu.

Când spui toamnă te gândești la bunătăți la borcan. Noi am adunat “Zâmbete la borcan” de la tinerii din Asociația S.O.S. Autism – Brăila, împreună cu care am pregătit conserve pentru sezonul rece. Ei sunt cei cu care ne întâlnim săptămânal la bibliotecă în cadrul proiectului european “Centrul de educație non-formală pentru persoanele adulte dezavantajate”. Spre încântarea lor atelierul s-a încheiat cu o ședință de face-painting oferită cu drag de colegii de la Centrul Multilingv.

Coordonatori activitate: Valentina Chiriac – Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila și Cochirleanu Dumitra – Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap Brăila, alături de voluntarii Gabi Marinescu și Papadopol Anton.

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply