RSS
 

Nou în bibliotecă – „Legende ascunse în valuri”

30 Sep

Podul Uriașilor, Dunărea și lumea magică din adâncuri, Terente, tanti Elvira și fabuloasele lor povești de viață, misterele caselor vechi – iată doar câteva dintre temele abordate de cei 19 copii și tineri talentați care au realizat tot atâtea istorisiri de inspirație locală în cadrul Atelierului de scriere creativă al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

„Legende ascunse în valuri” – antologie de texte literare se poate împrumuta atât de la Ludotecă, cât și de la Împrumut Adulți. Volumul este o premieră în spațiul cultural brăilean, rolul acestuia fiind acela de a promova identitatea și potențialul zonei noastre, prin reinterpretarea și transpunerea, într-o manieră modernă, a subiectelor care au la bază Dunărea și tradițiile locale.

Antologia „Legende ascunse în valuri”, publicată sub egida editurii „Proilavia” a bibliotecii, a fost realizată în cadrul proiectului „Școala de vară dunăreană – activități non-formale despre zona pescărească a Brăilei”. Inițiativa arată, încă o dată, preocuparea permanentă a bibliotecii de realizare a unor activități, menite să sprijine lectura și producția constantă de literatură locală.

Coordonatorii activității au fost Teodora Soare și Roxana Neagu.  

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply