RSS
 

Noutate – Ex Libris nr. 13/2020

03 Aug

Noul număr al revistei Ex Libris, nr. 13/2020 poate fi accesat și citit în format electronic pe site-ul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila. Alături de articolele care fac referire la serviciile bibliotecii adaptate stării de urgență și celei de alertă se regăsesc portrete ale unor voluntari – Oana Pireu, Gabriel Ion și Vlad Istrate.

Cartea este în centrul activităților desfășurate de instituția publică, motiv pentru care și de această dată Colecțiile Speciale vin cu o prezentare de carte veche prețioasă.

Tot în acest număr al revistei Ex Libris puteți descoperi importanța Societății “Carpații” Secția Brăila, aflați informații inedite despre istoria bibliotecii brăilene, îl cunoașteți mai bine de Gheorghe Munteanu-Murgoci, personalitate remarcabilă a orașului. Vă prezentăm totodată cele mai importante momente care au definit Comunitatea Greacă din Brăila, un fragment din istoria portului dunărean, precum și curiozități despre carantina impusă la nivel local în urmă cu 180 de ani.

Despre proiectele bibliotecii regăsiți toate detaliile, oferite chiar de managerii proiectelor și de persoanele implicate în realizarea obiectivelor.

Lumea cărților se prezintă prin intermediul volumelor noi din bibliotecă, dar și prin scrierile  autorilor locali.

Povestea “Vânătorilor de magie” continuă, iar evenimentele și proiectele susținute de colegi din alte biblioteci sunt prezentate drept exemple de bune practici.

Revista Ex Libris, nr. 13/2020 poate fi regăsită pe site-ul bibliotecii brăilene:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/08/exlibris-nr.13.pdf

Lectură plăcută!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply