RSS
 

“Nu, Norman: Povestea unui peștișor auriu”

22 Oct

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a răsunat de glasurile copiilor veniți în număr mare la Ludotecă. De ce? „Nu, Norman: Povestea unui peștișor auriu” de Kelly Bennett este povestea pe care FasTracKids Brăila și Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila au citit-o copiilor brăileni în cadrul evenimentului internațional Read for the Record 2015.

DSCN0238

Toată ziua, pe la Ludotecă au trecut clasele de copii, în ordinea programărilor făcute, astfel încât s-a stabilit un număr record de prieteni ai Secției pentru copii, îndrăgostiţi de lectură. Proiectul la care au participat 11 clase de școală și 11 grupe de grădiniță a fost destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani.

“Este al doilea an în care copiii participă la astfel de activități în cadrul Ludotecii. Noi am invitat clase de elevi de la mai multe instituții de învățământ din oraș și ne bucurăm că au venit, participând în număr mare la această activitate”, a declarat bibliotecar Leta Carmen Răileanu.

DSCN0263

Cei mici au fost îndemnați să își facă permis de bibliotecă având astfel șansa de a câștiga și un curs gratuit la FasTracKids Brăila. Premiul cel mare pus în joc este o lună fără taxă la același club educațional.

Activitatea este organizată la nivel internațional de mai mulți ani, FasTracKids Brăila realizând acest tip de eveniment în ultimii trei ani. “Fiecare copil primește la final o diploma ce atestă că a luat parte la evenimentului internațional Read for the Record 2015. Pe verso au un cadou – două lecții gratuite la programele noastre la care se vor încadra în funcție de vârstă”, a precizat Andreea Stan, coordonatorul centrului educational FasTracKids Brăila, adăugând că pe lângă diploma primită, cei mici vor pleca acasă cu o fișă de colorat pe tema poveștii care conține și textul lecturat tocmai ca acesta să fie recitit acasă.

DSCN0271

Alexandra Paraschiv și George Terchilă au fost cei doi tineri din cadrul FasTracKids Brăila care le-au citit copiilor povestea lui Norman. La ce se referă povestea? Ei bine, este vorba despre un băiețel care primește ca animal de companie un peștișor auriu pe care inițial nu îl place. Ulterior copilul trece prin câteva întâmplări alături de acest nou animal de companie. Dacă peștișorul rămâne alături de băiețel, vă lăsăm să descoperiți acasă, împreună cu princhindelul dumneavostră.

DSCN0291

Dacă cei foarte mici au primit fișe de colorat alături de poveste, cei de la școli au realizat la finalul activității un peștișor confecționat din hârtie origami.

Educatoarele și învățătoarele care au participat la acțiunea de astăzi s-au declarat încântate de proiect. “Activitățile au fost atractive. A fost o introducere în lumea fascinantă a cărților. Cu siguranță vom mai veni la astfel de evenimente”, a spus Mirela Țarălungă, învățător la clasa pregătitoare A din cadrul Școlii “Mihai Eminescu”.

DSCN0295

“Activitățile sunt interesante, plăcute copiilor. Sunt chiar antrenante. Am fost și anul trecut și cu siguranță vom mai veni”, a precizat Frusina Chiriac educator la Grădinița nr. 11, venită împreună cu grupa “Florile”.

DSCN0341

“Ideea în sine de a citi povești este foarte interesantă. Celor mici le-a plăcut foarte mult. Vom reveni cu drag și la alte activități de acest gen”, a spus și Anca Trofin învățător la Școala “Mihai Eminescu”, venită cu clasa pregătitoare B.

Teodora Soare

 
 

Tags: , , ,

Leave a Reply