RSS
 

O nouă întâlnire – Clubul de lectură “În lumea cărților”

08 Apr

Într-o atmosferă relaxantă, plini de entuziasm și pregătiți să discutăm deschis ne-am întâlnit joi, 7 aprilie 2016, la o nouă sesiune în cadrul Clubului “În lumea cărților”. Locul de întâlnire a fost și de această data secția Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila. Cărțile alese pentru această sesiune au venit la propunerea participanților: “O vrăjitoare îngrozitoare” a fost alegerea celor mai mici dintre noi, iar “Jurnalul unui adolescent timid” a fost propunerea celor mai mari.

1

“O vrăjitoare îngrozitoare” de Jill Murphy a stârnit interesul celor mari după ce Nicola și Maria le-au povestit cele două părți ale cărții, iar “Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky ne-a oferit posibilitatea să discutăm probleme specifice adolescenților din zilele noastre. Ana ne-a vorbit despre o altă carte pe care a citit-o “Pollyanna”, o nuvelă de Eleanor H. Porter și pe care ne-a recomandat-o pentru mesajul pozitiv al acesteia. Maria, în schimb, ne-a oferit șansa de a descoperi propria ei creație literară la care încă lucrează, o nuvelă în care se îmbină scrierea cu desenul.

În cadrul Clubului s-au realizat și recenzii pentru cărțile citite. Participanților li s-au oferit informațiile necesare pentru scrierea recenziilor.

2

Următoarea întâlnire va fi pe 12 mai. Deja am stabilit ce anume citim împreună. Coordonatorii clubului sunt Roxana Neagu și Teodora Soare. Vă reamintim că membrii clubului se întrunesc o data pe lună pentru a dezbate cărțile propuse, altele decât cele din programa școlară. Ocazional, organizatorii își propun în cadrul acestui club și realizarea unor ateliere de scriere creativă coordonate de autori consacrați.

 

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply