RSS
 

Omagiu lui Pușkin

21 Feb

Luni, 20 februarie, la Secția Mediatecă a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila a avut loc evenimentul „A.S. Pușkin – Magie, Repere și Destin!”, organizat în parteneriat cu Asociația „Obștea Cazacilor” din România, Școala gimnazială „A.S. Pușkin” și Liceul de Artă „Hariclea Darclee”. Manifestarea a comemorat 180 de ani de la moartea lui Aleksandr Sergheevici Pușkin, cunoscut poet și dramaturg rus, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

Evenimentul a cuprins recitaluri de poezie, cântece, dansuri și momente de teatru, coordonate de prof. Maria Ștefan și Mihai Chirsanov. Cu acest prilej au fost organizate două expoziții: una de cărți poștale ilustrate rusești aflate în colecțiile speciale ale Bibliotecii și expoziția “Matrioșka” de desene realizate de copii la Atelierul de pictură desfășurat săptămânal în Bibliotecă. A moderat Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale. Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii.

Colega noastră, Elisaveta Drăghici, a pregătit o prezentare power point cu cele mai importante momente din viața și opera lui Pușkin. S-a subliniat faptul că A.S. Pușkin  este poetul național al Rusiei, întemeietorul literaturii ruse noi și primul scriitor rus de valoare universală.

În public au fost prezenți: Vladimir Neceaev, vice-consul al Federației Ruse la Constanța, Solomon Cristian, vice-președinte Asociația „Obștea Cazacilor” Constanța- cu grad Esaul, Purice Alexandru, membru în cadrul Asociației și Pavlovu Ionuț, președintele Filialei Brăila a Asociației „Obștea Cazacilor”.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply