RSS
 

Patrimoniul Muzeal Fragil la Granița dintre Trecut și Viitor – Digitalizarea Muzeului Ianca, model de valorizare pentru secolul XXI

17 Oct

Asociația Cultural – Istorică ”Muzeul” Ianca are plăcerea de a vă invita, marți, 18 octombrie, ora 11:00 la dezbaterea ”Patrimoniul Muzeal Fragil la Granița dintre Trecut și Viitor – Digitalizarea Muzeului Ianca, model de valorizare pentru secolul XXI”, organizată la Biblioteca Județeană ” Panait Istrati”, din Brăila – Piața Poligon, nr. 4.

Dezbaterea aduce în centrul atenției problema muzeelor mici din localitățile cu o populație redusă și în scădere de pe teritoriul țării, din perspectiva vulnerabilităților socio – economice.

Totodată, este abordată digitalizarea fondului patrimonial muzeal, nu doar ca mecanism de accesibilizare a datelor culturale, cât mai ales ca factor generator de resurse economice și mediu de formare profesională.

Evenimentul este parte din proiectul ”Accesibilizare prin digitalizare fond patrimonial ‘Muzeul Ianca’. Ateliere școală pentru catalogare și scanare 3D” și va cuprinde proiecții video cu ilustrarea procesului de catalogare și digitalizare realizat în cadrul atelierelor școală desfășurate în luna august la Muzeul Ianca.

Așteptăm cu interes participarea dumneavoastră la eveniment.

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply