RSS
 

Pe lângă plopii fără soț…

17 Jan

Ziua Culturii Naţionale este marcată în fiecare an pe 15 ianuarie odată cu celebrarea naşterii lui Mihai Eminescu. Sărbătoarea este pusă în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, iar identitatea şi unitatea naţională au reprezentat o preocupare constantă în opera publicistică a lui Eminescu.

În perioada 15 ian. – 7 feb. 2018, la Secția Împrumut cărți pentru adulți este organizată expoziția documentară “Pe lângă plopii fără soț.. ” care îl omagiază pe poetul “nepereche” al românilor la 168 de ani de la nașterea sa.

Mihai Eminescu este în literatura români creator al unei opere ce străbate timpul, trăind într-o perpetuă actualitate. Semnificația lui a dobândit în conștiința poporului nostru caracterul unui mit. Poetul reprezintă în literatura noastră un dublu reper de valoare, înscriindu-se în contextul literaturii universale alături de mari clasici ca: Dante, Hugo, Goethe. În ce privește specificul național, Eminescu reprezintă ipostaza unică a sufletului românesc în universul poetic al lumii.

Expoziția este realizată de Sorin Neagu, bibliotecar.

Laura Caplea

 

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply