RSS
 

Pe urmele lui Mircea Eliade

09 Mar
În perioada 8-23 martie Secția Imprumut pentru Adulți găzduiește expoziția documentară “Pe urmele lui Mircea Eliade”, expoziție dedicată împlinirii a 110 ani de la nașterea prozatorului și eseistului Mircea Eliade. Expoziția reuneste nuvele, romane, piese de teatru, literatură memorialistică, lucrări de indianistică, mitologie, folclor, etnografie, sociologie.
 
Lucrarile literare și știintifice ale lui Eliade au fost traduse în multe limbi de circulație internaționale. La rândul sau, Eliade a fost un adevarat erudit, vorbind fluent 5 limbri străine (româna, franceza, germana, italiana, engleza) și cunoscând destul de bine alte 3 limbi (ebraica, persana, sanscrita).
Începand din 1957, Mircea Eliade se stabileste la Chicago, ca profesor de istorie comparata a religiilor, devine membru în instituții ilustre și primeste mai multe doctorate honoris causa. Mircea Eliade a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, la 22 aprilie 1986, la Chicago.  Expoziția este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar.
Laura Caplea
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply