RSS
 

Povestea orașului – Despre Brăila și voluntariat cu Mihaela Camelia Roșu

30 Apr

Voluntariatul este o activitate desfășurată în folosul altor persoane sau al societății fără a avea vreun câștig material. Unul dintre voluntarii Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila este profesor și ghid de turism acreditat.

„De când mă știu fac voluntariat în educație, în ideea că este cea mai bună investiție pe care o poate face cineva de-a lungul vieții… investiția în educația copiilor. Aduce rezultate rapide și garantate.

Pe de altă parte, trebuie să admit că am început munca de ghid de turism cu o serie de tururi gratuite pentru comunitate, pentru a realiza un portofoliu în acest sens. Prima acțiune de mare impact  a fost «Turul farmaciilor», realizat cu sprijinul Bibliotecii Județene «Panait Istrati» și al domnului Ion Bobaru, proprietar al celebrei Farmacii «Faltis»din Brăila”, explică Mihaela Camelia Roșu.

Materialul complet despre implicațiile voluntariatului poate fi regăsit online, în revista bibliotecii, Ex Libris, nr. 11 – 12/2019, paginile 32 – 33:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/01/ex-libris-nr.-11-12-2019.pdf

Din ce în ce mai mulți actori din turismul de incoming au început să înțeleagă cât de valoroase sunt tururile pietonale ghidate, ca experiență turistică ce vine în completarea celorlalte servicii specifice. Aceste vizite se practică în multe dintre orașele lumii, mai ales în acelea care au o istorie bogată și prezintă atractivitate turistică. Din acest punct de vedere, Brăila reprezintă o „bijuterie” valoroasă având un uriaș patrimoniu cultural și arhitectonic, insuficient exploatat turistic.

Mai multe despre poveștile Brăilei de odinioară puteți citi în revista bibliotecii Ex Libris, nr. 11 – 12/2019, într-un articol semnat de ghidul turistic Mihaela Camelia ROȘU, paginile 8 – 9:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/01/ex-libris-nr.-11-12-2019.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply