RSS
 

Proiect – Istoria Artei Religioase

09 May

Sâmbătă, 6 mai 2017, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a găzduit o nouă sesiune de lucru în cadrul proiectului „Istoria Artei Religioase”. Fiecare întâlnire cuprinde o parte teoretică, o prezentare scurtă în PowerPoint și discuții pe tema aleasă, urmată de partea practică care vizează realizarea unei lucrări folosind tehnici diverse – mozaic, frescă, pictură pe sticlă.

Proiectul își propune să îi ajute pe tinerii implicați să descopere, să înțeleagă și să promoveze valorile istorice, religioase și artistice, dezvoltându-le simțul artistic și capacitatea de apreciere critică a operelor de artă.

Vă reamintim că în luna noiembrie a anului 2015, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, începea o nouă activitate – „Atelierul Istoria Artei Religioase” care se adresa tinerilor, un proiect atractiv, cultural-educativ. „Atelierul Istoria Artei Religioase” a reprezentat o incursiune istorică în miezul evenimentelor, de la moartea și Învierea lui Hristos, Învățătorul, care a marcat mersul întregii omeniri, întregii Creații. Din septembrie 2016, la inițiativa coordonatorului activității, bibliotecar Camelia Aurelia Popescu, atelierul s-a transformat în proiect educațional județean „Istoria Artei Religioase”, cu tema „Cunoașterea și promovarea valorilor istorice, religioase, artistice”. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru ani, până în 2020. În fiecare an, un grup de copii primește informații esențiale legate de arta religioasă. Povestea începe cu momentul întemeierii creștinismului, incursiunea în istorie apropiindu-se de perioada modernă.

 
 

Tags: , , , ,

Leave a Reply