RSS
 

Proiecte de succes la Makerspace

01 Feb

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a reușit să atingă unul dintre obiectivele asumate, acela de a oferi publicului acces la informare și instruire prin intermediul noilor tehnologii. Instituția brăileană se aliniază la cele mai moderne viziuni globale în ceea ce privește inovația digitală și Tehnologia Informației și Comunicațiilor (IT&C) în bibliotecile publice.

Makerspace-ul a fost conceput pentru realizarea atelierelor de Robotică, Electronică, Programare și Mecanică. Beneficiile pentru participanți sunt multiple: aplică și dezvoltă principiile de lucru care au la bază conceptul STEAM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică); lucrează în echipă; realizează roboți adevărați; câștigă oportunitatea de a participa la diverse competiții și concursuri specifice.

Sebastian Roșioru are un proiect care vizează un dozator de medicamente pentru bătrânii care uită să își ia pastilele la anumite ore sau au foarte multe de luat. Sebi a mers mai departe cu raționamentul logic și a identificat soluția optimă pentru ca dispozitivul să își dovedească utilitatea.

Cristian Soiu a realizat un dispozitiv de recunoaștere facială care citește temperatura persoanei după ce o identifică, păstrând date precum ora citirii temperaturii, numele persoanei, temperatura ca atare, informații pe care le poate stoca într-o anumită bază de date. Aplicația este utilă dacă copilul merge la școală.

Despre ce și-au propus și au realizat copiii la Makerspace, dar și despre viitoarele planuri, aflați mai multe din ultimul număr al revistei bibliotecii, Ex Libris, 14/2020, chiar de la coordonatorul activității, Silviu Octavian GHEORGHE sau din link-ul de mai jos, paginile 6 – 7:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply