RSS
 

Provocare – Carte vs. Film – Aventurile lui Harry Potter

27 Apr

Părerile sunt împărțite când vine vorba de carte versus film. Așadar vă provocăm să ne spuneți dacă filmul „bate” cartea sau invers, motivând pe scurt alegerea făcută!

Transformarea micului Harry Potter în unul dintre cei mai puternici vrăjitori de la Hogwarts a făcut înconjurul lumii, cărțile scrise de autoarea britanică J. K. Rowling fiind traduse în peste 60 de limbi. Lumea vrăjitorilor cu Harry Potter în prim-plan, avându-i alături pe Ron Weasley și Hermione Granger în luptă cu întunecatul vrăjitor Cap-de-Mort, cel care i-a ucis pe părinții lui Harry, a fost descrisă cu măiestrie și a reușit să cucerească rapid inimile copiilor, dar și pe cele ale adulților iubitori ai genului fantastic.  

Universul magic al lui Harry Potter, Școala de Magie și Vrăjitorie Hogwarts se dezvăluie treptat, construcția romanelor fiind realizată astfel încât la finalul seriei să fie aduse în atenția pasionaților de lectură personajele care nu doar s-au dezvoltat, dar au și căpătat înțelepciunea necesară transformării din copii în adulți vrăjitori responsabili.

Seria Harry Potter cuprinde titlurile: Harry Potter și Piatra Filozofală, Harry Potter și Camera Secretelor, Harry Potter și Prizonierul din Azkaban, Harry Potter și Pocalul de Foc, Harry Potter și Ordinul Phoenix, Harry Potter și Prințul Semipur, Harry Potter și Talismanele Morții. Ultima carte apărută este Harry Potter și Copilul Blestemat – Scenariul piesei în două părți, a opta poveste din serie, jucată oficial pe scenă pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez.

Volumele scrise de J. K. Rowling, dar și DVD-urile disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se regăsesc în catalogul electronic – https://toread.bjbraila.ro/opac și vor putea fi împrumutate când biblioteca își va relua activitatea cu publicul.

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply