RSS
 

Provocare – Seria Miss Peregrine carte vs. Film

27 Apr

Cum arată un suflet pustiu descris în carte și cum a fost el conturat de film? Cum arată Jacob Portman în carte? Care este atitudinea lui în film? Cum vă imaginați că arăta ymbrynei Miss Peregrine atunci când ați citit despre transformarea ei din carte și cum au reușit scenografii și regizorul să realizeze acest lucru pe ecran? Vă provocăm să ne spuneți dacă filmul „bate” cartea sau invers!

Seria „Miss Peregrine” scrisă de Ransom Riggs a ajuns la cel de-al patrulea volum tradus în limba română. „Harta zilelor” continuă povestea copiilor deosebiți care locuiau într-o buclă a timpului, ocrotiți de Miss Peregrine, pe care Jacob Portman îi descoperă.

De la primul volum, până la acest ultim titlu tradus se remarcă o evoluție a personajelor, iar ritmul nebunesc și schimbările de situație prin care trec copiii cu puteri speciale îl fac pe cititor să nu lase cartea din mână până la ultima pagină în speranța că va primi toate răspunsurile la întrebările ridicate pe parcurs de lectură. Ransom Riggs a presărat toate volumele cu imagini inedite ale unor personaje prezentate, lucru care sporește farmecul poveștilor.

Volumele scrise de Ransom Riggs, „Căminul copiilor deosebiți”, „Orașul pustiu”, „Biblioteca sufletelor”, „Harta zilelor”, disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se regăsesc în catalogul electronic – https://toread.bjbraila.ro/opac și vor putea fi împrumutate când biblioteca își va relua activitatea cu publicul.

Vă reamintim că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila continuă tradiția, oferind servicii noi, exclusiv online. Pentru că ne dorim să vă aducem în atenție informații corecte, vă propunem o listă de resurse electronice atât în limba română, cât și în engleză, destinate copiilor, tinerilor și adulților: https://www.bjbraila.ro/informatideacasa/

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply