RSS
 

Punem Brăila pe harta roboticii!

27 Mar

În perioada 22-24 martie 2019 echipa de roboticieni „Helix”, a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila a participat la București la competiția BRD First Tech Challenge (FTC), unde a câștigat premiul întâi la categoria Collins Aerospace Innovate Award.  Pe lângă acest binemeritat premiu, echipa a ieșit pe locul 8 din 151 în clasamentul național. Robotul „Helix”, inovativ și unic ca design, a fost realizat la Makerspace-ul Bibliotecii, un spațiu ultradotat și special proiectat pentru activități tehnice bazate pe STEM (știință, tehnică, inginerie și matematică).

Pentru ca acest vis să prindă aripi, Makerspace-ul a fost deschis 7 zile din 7 pentru tinerii roboticieni și mentorii lor, încă din decembrie 2018. Partenerul nostru în acest demers este Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, aplicantul pentru competiția BRD FTC. După multe emoții, zile și nopți de muncă, Helix a ajuns în finala competiției! În paralel cu echipa tehnică, care s-a ocupat de construcția și programarea robotului, membrii responsabili de promovare, marketing, fundraising și strategie de afaceri au cumulat zeci de ore de coalizat comunitatea brăileană în jurul obiectivelor Helix și BRD FTC! Au adunat voluntari, au contactat diverși oameni de afaceri, au organizat evenimente, au promovat în permanență imaginea echipei și a competiției FTC.

Echipa Helix are următoarea componență – elevii: William Toader, Mihnea Sofrone, Mădălina Ștefu, Denis Chiriac, Mihnea Iordache, Bogdan Custură, Sebastian Roșioru, Alexia Mihăilă, Andreea Găitan și mentorii: Octavian Silviu Gheorghe, Adriana Mihăilă, Alin Roșioru.

Echipa de robotică a Bibliotecii va continua să se prezinte și în anii viitori la competiția națională organizată de Asociația Nație Prin Educație, vizând primele patru locuri care să le asigure plecarea la Campionatul Mondial FTC.  Felicitări tinerilor roboticieni, mentorilor, susținătorilor voluntari și sponsorilor!


 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply