RSS
 

Rubrica voluntarilor – Despre ajutor pentru cei aflați în nevoie

01 Feb

Voluntariatul este o activitate desfășurată în folosul altor persoane sau al societății fără a urmări un câștig material. Aceasta este definiția activității în mod oficial, dar despre implicațiile și scopul final se vorbește mai puțin. Cei care nu au făcut voluntariat nu cunosc munca, și implicarea celor care aleg să facă ceva benevol pentru ceilalți. Printre voluntarii Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila se numără și tineri care au crescut alături de bibliotecari și care au ales de ani buni să facă parte din familia voluntarilor.

Maria-Cristina Cabăț este voluntarul care a răspuns prezent la tot mai multe ateliere desfășurate în cadrul bibliotecii, pe parcursul anilor, alegând să lucreze alături de bibliotecari cu categoria de vârstă 5 – 14 ani, în cadrul proiectelor „Colorăm Viața” și „Construim Împreună”, dedicate copiilor cu CES, Sindrom Down și autism.

Experiența voluntariatului poate fi una de neuitat, din care cu toții avem ceva de învățat, iar mulțumirea vine și din faptul că am putut să îi facem fericiți pe cei cu care intrăm în contact. Despre ce o motivează pe Maria-Cristina CABĂȚ pentru a continua să fie voluntara bibliotecii aflați din ultimul număr al revistei instituției, Ex Libris, 14/2020 sau accesând link-ul de mai jos, la paginile 18 – 19:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply