RSS
 

Rubrica voluntarilor – În ajutorul oamenilor prin “cuvinte”, “vindecând sufletul și mintea”

01 Feb

Multe dintre activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila în ultimii ani au fost realizate cu și de voluntarii instituției. Ne-am propus ca în timp să îi prezentăm pe rând, mulțumindu-le astfel că au fost alături de noi și au ajutat sau chiar inițiat noi ateliere pentru comunitate.

Luminița-Mirela Filipoiu, în calitate de psiholog a realizat în cadrul bibliotecii workshop-uri gratuite De vorbă cu psihologul nostru expert cu teme de interes pentru publicul larg: limbajul corpului sau cum să ghicești gândurile oamenilor în funcție de gesturi, identificarea intențiilor și motivațiilor din spatele discursului verbal al unei persoane, blocajul în traumă (Eu și stresul), Autizarea virtuală a adolescenților și psihologia dezvoltării copilului, Anxietatea – o afecțiune comună, Femeia într-un singur cuvânt: Supererou, Puterea minții și hipnoza pentru diminuarea stresului etc, ateliere concretizate lunar, în spațiul bibliotecii.

În plus a acceptat provocarea de a participa, în calitate de lector, la proiectul Cartea vie a profesiei, o activitate destinată adolescenților.

Despre profesia de Psiholog/Psihoterapeut puteți afla mai multe din ultimul număr al revistei bibliotecii, Ex Libris, 14/2020 sau accesând link-ul de mai jos, la paginile 16 – 17, chiar de la psiholog Luminița-Mirela FILIPOIU:

https://www.bjbraila.ro/wp-content/uploads/2020/12/exlibris-14-2020.pdf
 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply