RSS
 

Să (ne) jucăm cu… clasicii

20 Mar

Trupa de teatru pentru copii „Micii Poznași” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila sărbătorește 3 ani de la înființare, prilej cu care invită publicul brăilean la Spectacolul „Să (ne) jucăm cu… clasicii”, care va avea loc vineri, 24 martie 2017, ora 15.00, în holul de intrare al instituției.  Programul cuprinde fragmente din piesele : “Gaițele” de Al. Chirițescu, „Chirițele” de V. Alecsandri, „Mitică” și „Căldură mare” de I.L. Caragiale. Din distribuție fac parte copiii: Magda Andrei, Tudor Andrei, Daria Stanciu, Alexandra Bunea, Natalia Hariga, Daria Bichescu, Robert Constantinescu, Maria Ilicea, Bianca Ilicea, Marian Buzea, Irina Uncescu, Roxana Vlad și  Alexia Ilie. Din 2014,  actorii  voluntari Ioana Zărnescu și Dan Mecu coordonează copiii de la „Micii Poznași”, îndreptându-le cu răbdare primii pași în lumea teatrului, stimulându-le creativitatea, spiritul de echipă și aptitudinile de prezentare și interpretare.  În cei trei ani de existență trupa a susținut reprezentații pe scena Festivalului de teatru și dans pentru copii din Tulcea (2016), precum și pe alte scene brăilene.

“Proiectul „Micii Poznași” are scopul de a atrage copiii spre teatru, ca modalitate educațională și recreativă de petrecere a timpului liber. În fiecare săptămână ne întâlnim și repetăm la Ludotecă, iar dintre copiii care sunt astăzi în trupă, 4 – 5 sunt încă de la înființarea ei și acest lucru spune multe. Pentru ei înseamnă mult. Devin mai sociabili, au o dicţie corectă,  fac jocuri de energizare, mișcare, atenție, improvizație și lucru pe text.  Le mulțumim inimoșilor actori coordonatori Dan Mecu și Ioana Zărnescu pentru că sunt alături de noi în acest proiect, răpindu-și din timpul lor pentru a dărui cunoaștere micilor artiști.”  – declară Doinița Stanciu, bibliotecar la Secția de Împrumut pentru Copii. Ludotecă din cadrul Bibliotecii.

Spectacolul are loc cu ocazia Săptămânii Mondiale a Teatrului, care reunește trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie,  Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie, celebrând timp de 7 zile artele spectacolului.

Laura Caplea

 
 

Leave a Reply