RSS
 

Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului

06 Apr

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice în întreaga lume.

În anul 1948 s-a desfășurat primul consiliu care avea în vedere sănătatea. Acest prim eveniment a fost găzduit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a și inițiat celebrarea acestei zile. Doi ani mai târziu, în anul 1950 a fost marcată pentru prima dată Ziua Mondială a Sănătății.

Tot atunci a fost creată o campanie de strângere de fonduri, în zilele premergătoare Zilei Mondiale a Sănătății. Motivul principal a fost acela de a-i ajuta și pe cei din zonele defavorizate ale lumii să aibă acces la serviciile medicale esențiale.

Anual, Organizația Mondială a Sănătății proiectează o temă în jurul căreia această zi mondială se desfășoară. Anul acesta Ziua Mondială a Sănătății se desfășoară sub deviza – Sănătate pentru toți. Iată câteva din prioritățile pe care le are în vedere Organizația Mondială a Sănătății, atunci când organizează acest eveniment: fiecare persoană ar trebui să aibă acces la informații și servicii necesare pentru a-și îngriji propria sănătate și sănătatea familiei, necesitatea unor lucrători calificați în domeniul sănătății, centrat pe oameni, și oameni angajați să investească în asistența medicală primară, stimularea acțiunii indivizilor și a factorilor decidenți politici pentru a face din asistența medicală o realitate pentru orice categorie socială, înțelegerea importanței asistenței medicale.

Biblioteca marchează acest eveniment prin organizarea unei expoziții documentare cu titlul “Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului”. Expoziția poate fi vizitată la parterul Secției Împrumut pentru Adulți în perioada 7 – 20 aprilie 2023.

Doina Lalu, bibliotecar

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply