RSS
 

“Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă responsabil”- expoziție documentară

06 Jun

La nivel mondial , în fiecare an, pe data de 5 iunie se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului. Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru a celebra conferința “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Națiunilor Unite (UNEP).

Tema de anul acesta “Conectarea oamenilor la natură” ne îndeamnă să ieșim în aer liber, în natură, să apreciem frumusețea și importanța acesteia, să răspundem apelului de a proteja planeta pe care o impărtim. Gazda de anul acesta, Canada, a ales această temă și ne invită să ne gândim la modul în care facem parte din natură și cât de strâns depindem de ea. Ne provoacă să găsim modalități amuzante și interesante de a experimenta si de a prețui această relație vitală.

In contextul acestui eveniment Secția pentru Adulți a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila propune brăilenilor interesați de problematica mediului înconjurator o expoziție documentară cu tema “Sapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă responsabil”, deschisă în perioada 2 – 28 iunie. Expoziția, care este realizată de Silvia Iacob, bibliotecar, reunește documente cu tematică diversă : ecologie, poluarea și protecția mediului înconjurător, încălzirea globală și specii pe cale de dipariție, dreptul și managementul mediului.

 
 

Tags:

Leave a Reply