RSS
 

Şcoala Altfel la Bibliotecă

14 Apr

Biblioteca Judeţeană Panait Istrati s-a implicat şi a găzduit Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL în perioada 7-11 aprilie 2014. A fost o săptămână plină de evenimente plăcute şi distractive prin care am încurajat lectura şi am prezentat secţiile şi serviciile noastre în faţa şcolilor şi liceelor din Brăila. Peste 2300 de elevi ne-au trecut pragul în Săptămâna Altfel.

Vizitele ghidate au fost cele mai solicitate, elevii cunoscând astfel că Biblioteca are un spaţiu primitor şi dotările necesare pentru desfăşurarea unor activităţi recreative la care pot participa oricând. Cei mai mulţi au crezut că totul se reduce la împrumutul de cărţi, dar au descoperit că aici se întâmplă mereu ceva interesant. 

Dacă elevii mai mari au ales să vizioneze la Mediatecă filme artistice sau documentare, pentru cei mici Biblioteca a pregătit o serie de activităţi interactive. Astfel la Secţia pentru copii s-a derulat parteneriatul educaţional Săptămâna Altfel…Prietenie Altfel…pe o sfoară de 286 km… (schimb de desene) încheiat între secţia noastră şi Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene George Baritiu Braşov. Cu ocazia Zilei internaţionale a cărţilor pentru copii, s-a organizat o expoziţie de carte dedicată scriitorului Hans Christian Andersen. În acest context copiii au desenat şi au vizionat filme de desene animate din poveştile lui Andersen. Peste 30 de clase de preşcolari şi şcolari au participat la Ludotecă la aceste activităţi.

 

Ca să le fim pe plac şi celor mai mari am invitat două clase de elevi de la Liceul Gh. M. Murgoci să participe la atelierul Dezvoltare personală prin teatru. Actorii Ioana Zărnescu şi Dan Mecu le-au oferit, într-un mod distractiv, o nouă viziune asupra teatrului. “Nu am știut că teatrul este atât de amuzant! ” au spus elevii când au plecat şi se pare că au savurat fiecare moment.

Mai multe fotografii de la atelierul de teatru aici

Sub semnul Sărbătorilor de Paşte, la Sala de Lectură s-a desfăşurat atelierul Tradiţii pascale româneşti: ouă pictate, coordonat de prof. Kaloxilos Salomeea de la Liceul de Artă Hariclea Darclée. Talentul de a picta ouă n-a fost obligatoriu, fiecare a pictat în stilul propriu, rezultatul  care a contat la final fiind socializarea şi petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut.

Tot în Săptămâna altfel, în Grădina Publică a avut loc evenimentul Brăila în miniatură la care Biblioteca a participat alături de alte instituţii. La pavilionul de carte al Bibliotecii vizitatorii au primit semne de carte, pliante şi invitaţii la toate cluburile noastre. Deşi ploaia ne-a făcut să plecăm prea repede, ne-am bucurat că cei prezenţi au fost interesaţi de activităţile noastre.

Mai multe fotografii de la eveniment aici

Cele cinci zile în care elevii, departe de băncile şcolilor au învăţat ceva nou, s-au scurs repede. Suntem convinşi că mulţi dintre ei vor reveni la Bibliotecă, mai ales că vara aceasta se anunţă plină de surprize la Clubul de Vacanţă. În curând veţi afla mai multe, deocamdată le promitem copiilor că vor petrece o vară memorabilă la Bibliotecă.

 

Laura Caplea,

bibliotecar

 
 

Tags: , , , ,

Leave a Reply