RSS
 

Senzații tari și arta supraviețuirii cu Bear Grylls

27 Apr

Lecțiile din copilărie au devenit un stil de viață pentru Bear Grylls, un fost membru al Forțelor Speciale din Marea Britanie, mare iubitor de senzații tari, specialist în arta supraviețuirii. Cunoscut pentru emisiunile de televiziune prin intermediul cărora a popularizat ideea potrivit căreia orice persoană aflată într-o situație dificilă poate să supraviețuiască cu ceea ce găsește în jurul său, Bear Grylls a publicat 15 volume, bestsellerul cel mai cunoscut la noi fiind „Noroi, transpirație și lacrimi” apărut la editura Nemira în anul 2015.

A scris și șapte romane pentru copii din seria „Mission: Survival”.

Bear Grylls a făcut cunoscut conceptul de supraviețuire în orice condiții antrenându-se încă din copilărie. A fost unul dintre cei mai tineri alpiniști care au escaladat Muntele Everest, cucerind vârful la numai 23 de ani. Totodată a reușit circumnavigația Marii Britanii pe jet schi în 30 de zile, dar și să traverseze Atlanticul de Nord într-o barcă pneumatică rigidă, construită chiar de el. Acțiunile sale i-au adus aprecierea tuturor, implicându-se în strângeri de fonduri pentru activități umanitare dedicate copiilor.

În anul 2015 l-a avut invitat în cadrul emisiunii „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls” pe președintele SUA, Barack Obama, într-o aventură în Alaska.

„Tehnici esențiale de supraviețuire în Apuseni”, „Tehnici esențiale de supraviețuire în Siberia” și „Tehnici esențiale de supraviețuire în Panama” se află pe rafturile de la Mediateca bibliotecii.

Volumele și DVD-urile despre Bear Grylls disponibile pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se regăsesc în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac și vor putea fi împrumutate când biblioteca își va relua programul cu publicul.

Vă reamintim că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila continuă tradiția, oferind servicii noi, exclusiv online. Pentru că ne dorim să vă aducem în atenție informații corecte, vă propunem o listă de resurse electronice atât în limba română, cât și în engleză, destinate copiilor, tinerilor și adulților: https://www.bjbraila.ro/informatideacasa/

Teodora Soare

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Leave a Reply