RSS
 

Servicii online pentru public

03 Apr

Dragi utilizatori,

dorim să vă oferim o mai bună vizibilitate a colecțiilor și serviciilor bibliotecii, chiar dacă am rămas conectați doar în spațiul virtual.

Astfel, publicul de acasă are la dispoziție o serie de servicii online pe care Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila le va desfășura în această perioadă:
✅ Makerspace-ul bibliotecii a ales să sprijine comunitatea confecționând viziere de protecție, echipamente necesare celor care sunt în prima linie de luptă împotriva virusului
💻Copiii pasionați de informatică sunt invitați pe platforma online https://atelier.bjbraila.ro/ la Atelierul “Să învățăm să programăm jocuri”
📚Pentru studiu și cercetare, puteți accesa gratuit Serviciul de scanare documente. După identificarea documentului în catalogul online: https://toread.bjbraila.ro/opac, puteți trimite solicitarea de scanare la adresa: salalectura.bjpibr@gmail.com.
🌈Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă le propune celor mici să trimită scurte filmulețe cu ei citind la Concursul “File de poveste” și le recomandă să vizioneze înregistrările din cadrul clubului de lectură “Moara cu cerneală”.
🖌 Pentru elevii de 13-19 ani lansăm propunerea de a se alătura online participanților din cadrul Atelierului de scriere creativă de proză scurtă „Fantezii literare”
📖”Revista Presei” – vă aduce cele mai recente știri din ziarele și revistele Sălii de Lectură, iar rubrica „Filă cu filă – informare și documentare” vă supune atenției câteva reviste românești care pot fi răsfoite online
✅Ca să mai destindem atmosfera Media Club vă propune în fiecare zi o Rubrică de Logică cu provocări menite să ne stimuleze creativitatea și deducția
📖Expoziții documentare virtuale despre marii scriitori ai lumii
📚 Vă invităm să accesați catalogul online de pe orice dispozitiv conectat la Internet la adresa: http://toread.bjbraila.ro/opac pentru împrumuturi ulterioare, atunci când situaţia o va permite
✅De asemenea, puteți realiza diverse operaţiuni prin accesarea contului de utilizator: consultarea numărului de publicaţii împrumutate, a termenelor de predare ş.a.m.d. Vă amintim că fiecare utilizator poate beneficia de un cont personal dacă are declarate în baza de date o adresă de e-mail validă şi data naşterii. Contul personal poate fi accesat tot prin intermediul paginii: http://toread.bjbraila.ro/opac . Dacă întâmpinaţi dificultăţi de logare în contul personal vă rugăm să ne informaţi de acest lucru la adresa de e-mail: corina_ciuraru@bjbraila.ro, menţionând numele dumneavoastră complet şi numărul permisului de utilizator al Bibliotecii.
➡Pentru orice detalii privind serviciile și colecțiile bibliotecii puteți utiliza mesageria online de tip „Întreabă bibliotecarul!” din pagina web: www.bjbraila.ro sau Facebook.
✅Puteți accesa pagina bibliotecii: https://www.bjbraila.ro/informatideacasa care conține o listă de referințe electronice cu linkuri către diverse resurse educaționale pe categorii de vârste, lecturi pentru copii, adolescenți și adulți, tururi virtuale la muzee, webminarii, etc.

Vă mulțumim că ne sunteți aproape și vă încurajăm să respectați toate recomandările autorităților!

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Tags:

Leave a Reply